Wat is Brût Amsterdam?

Brût Amsterdam is een winkel en webshop gespecialiseerd in industrieel antiek. Brût Home Industrials in onze eigen collectie woonaccessoires (zie www.brut.nl).

Het woord “brut” betekent “rauw” of “ruig”, en dat is precies wat alle producten van Brût Amsterdam met elkaar verbindt.

De industriële meubels vinden hun oorsprong in o.a. fabrieken en scholen en zijn gemaakt van duurzame ruige materialen, bedoeld om een leven lang mee te gaan. Deze “vintage industrials” krijgen een nieuwe bestemming en soms zelfs een nieuwe functie in een interieur. Elk product heeft zijn eigen historie en de sporen hiervan zijn vaak nog zichtbaar. Dit geeft een unieke en doorleefde uitstraling. Wij zijn er van overtuigd dat dit hergebruik niet alleen een geweldige sfeer in je interieur oplevert maar ook bijdraagt aan een verantwoord gebruik van grondstoffen.

Al onze vintage industrials worden in onze eigen werkplaats waar nodig zorgvuldig gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de (veiligheids-) eisen van nu. Zie hieronder hoe wij te werk gaan:

Wie zijn de mensen achter Brût?

Initiatiefnemer van Brût Amsterdam is Rick Ruijter. Door een voorliefde voor industrieel design en een gezonde afkeer van de wegwerpmaatschappij zag Brût Amsterdam in 2012 het levenslicht.

Samen met Linsey Bouwes werd de collectie Brût Home Industrials ontwikkeld. De eerste collectie is gelanceerd in 2017.

Over Brut Amsterdam

Brût Home Industrials

“Zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt!”. Deze zin hoorden wij keer op keer tijdens onze inkoopreizen en in onze winkel. We vroegen ons af; waarom worden producten tegenwoordig niet meer gemaakt om een leven lang mee te gaan? Met deze gedachte hebben wij een eigen collectie woonaccessoires ontwikkeld. Nuttige en stevige accessoires, gemaakt om een leven lang mee te gaan. Of langer. We noemen het Brût Home Industrials en de basisingrediënten zijn staal, hout en leer. Ze zijn te koop in onze eigen webshop en geselecteerde retailers. Zie voor meer informatie www.brut.nl Ook een retailer worden? Neem contact op via hello@brut.nl

 

Gekaapt

Brût Amsterdam is de mede oprichter van conceptstore Gekaapt. Hoewel we er niet meer de scepter zwaaien zijn we nog altijd een “kaper”.  Je vindt daarom een deel van onze collectie op Kinkerstraat 320, Amsterdam. Volg Gekaapt op www.gekaapt.nl