Wat is Brût Amsterdam?

Het woord “brut” betekent “rauw” of “ruig” en dat is precies wat alle producten van Brût Amsterdam met elkaar verbindt.

De industriële meubels vinden hun oorsprong in o.a. fabrieken en scholen en zijn gemaakt van duurzame ruige materialen, bedoeld om een leven lang mee te gaan. Via Brût Amsterdam krijgen deze “vintage industrials” een nieuwe bestemming en soms zelfs een nieuwe functie in een interieur. Elk product heeft zijn eigen historie en de sporen hiervan zijn vaak nog zichtbaar. Dit geeft een unieke en doorleefde uitstraling. Wij zijn er van overtuigd dat dit hergebruik niet alleen geweldige sfeer in je interieur oplevert maar ook bijdraagt aan een verantwoord gebruik van materialen.

Brût Amsterdam verkoopt via de webshop , onze winkel en via Gekaapt (zie hieronder). De winkel is elke zaterdag geopend van 10 tot 17 uur en daar buiten op afspraak. Gekaapt is 7 dagen per week open.

Al onze vintage industrials worden waar nodig zorgvuldig gerestaureerd in onze eigen werkplaats en geschikt gemaakt voor de (veiligheids-) eisen van nu.

Gekaapt

Brût Amsterdam is tevens oprichter van conceptstore Gekaapt. Gekaapt biedt plaats aan 15-25 verschillende gevestigde en nieuwe merken. Een combinatie van interieur, fashion, accessoires en planten. In een energiek collectief het anker uit gegooid op de Kinkerstraat 320 in Amsterdam. Volg Gekaapt via www.gekaapt.nl 

Gekaapt web

Wie is Brût Amsterdam?

Initiatiefnemer van Brût Amsterdam is Rick Ruijter. Door een voorliefde voor industrial design en een gezonde afkeer van de wegwerpmaatschappij zag het concept Brût Amsterdam eind 2012 het levenslicht. “Wanneer producten gemaakt worden om een leven lang mee te gaan, ontwikkelen zij vanzelf historie en karakter. Dit unieke verhaal wil je in huis halen.”

De creatieve motor achter Brût Amsterdam is Linsey Bouwes. “Ik zie veel mensen stoeien met hun inrichting terwijl er zoveel eenvoudige en mooie oplossingen zijn.”

Over Brut Amsterdam

Verhuur

Het is mogelijk om de producten van Brût Amsterdam te huren voor bijvoorbeeld filmopnames, fotoshoots of evenementen. De huurprijs bedraagt 15% van de reguliere verkoopprijs per week. De huurder draagt zorg voor transport en retournering in originele, onbeschadigde staat.

De huurprijs is onderhandelbaar wanneer het voor de naamsbekendheid van Brût Amsterdam interessant is.

Wanneer je grotere aantallen van een bepaald product wilt hebben of een project wilt aankleden, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.